Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 14 mars 2015

Snart bryter jag länkarna till Tomsäcken!

Nu plockar jag snart bort länkarna till "Tomsäcken", d v s till Barometern/Östra Smålands ölandssidor. 
Varför då? 
Jo för att när man klickar på länkarna kommer man sedan en tid tillbaka inte längre till några nyhetartiklar utan bara till rubriker. Och klickar man på rubrikerna får man veta att man måste betala pengar till tidningsägarna för att kunna läsa artiklarna, d v s prenumerera. 
Och jag tycker inte att det finns någon anledning till varför jag ska delta i att värva prenumeranter till tidningar som inte längre vill bjuda på lokala nyheter på nätet som man har gjort tidigare. 
Så om Barometern/Östra Småland inte den allra närmaste framtiden återgår till att öppet lägga ut ölandsnyheterna på nätet - utan att man som intresserad läsare måste behöva betala prenunerationsavgift för att få tillgång till dem - så tar jag bort länkarna dit. Och förhoppningsvis gör andra sociala media med länkar dit likadant.
Ifall någon skulle komma att undra varför det inte längre går att klicka sig till.till Tomsäcken.
                 
PS. Ölandsbladet har nu börjat med något liknande system - t ex har möjligheterna för allmänheten att inflika kommentarer tagits bort, vilket är synd. Dock kan man fortfarande utan att vara prenumerant läsa åtminstone en del av artikelna om man klickar på rubrikerna.
           
Vill du kommentera, klicka här!
    
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar