Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 17 mars 2015

Rätt till heltid - på rätt väg!

Fick igår kommunfullmäktiges bifall till en motion som jag hoppas ska leda till rätt till heltid för alla kommunanställda som så vill samt möjlighet till deltid för dem som så hellre önskar. Har i motionen föreslagit att det genomförs en ekonomiska konsekvensbedömning, varefter kommunfullmäktige får ta ställning om heltidsanställning ska kunna erbjudas kommunens anställda som så önskar. 
En motion med i stort sett samma innehåll väcktes för ett par år sedan från socialdemokratiskt håll men avslogs med knappast möjliga marginal av kommunfullmäktiges dåvarande c- och m-dominerade majoritet. Eftersom motionen var bra och för att saken inte skulle bli något som sossarna skulle spara på som valfläsk till valet 2018, så tog jag skyndsamt upp förslaget som en egen motion och hoppades att det nya kommunfullmäktige - som skulle hinna tillträda innan motionen hunnit vandra den långsamma vägen upp på kommunfullmäktiges bord - skulle ha en bättre sammansättning med en mer välvillig inställning till heltidsanställningar. 
Så blev det också och därför är nu saken på rätt väg! 
Rätt till heltid innebär inte bara ett plus för dom deltidsanställda som vill gå upp till heltidstjänstgöring, det skulle också vara ett stort plus för omsorgen som är i behov av betydligt fler händer under betydligt längre tid av dygnet! Det skulle innebära mindre stress och en betydligt bättre omsorg!
Vill du kommentera, klicka här
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar