Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 18 mars 2015

Önskar Lisbeth lycka till

Lyckligen avgångna kommunalrådet Lisbeth Lennartsson har fått en ny födkrok som bingovärdinna i Lilla Horn, kunde vi läsa i förrgår i "Tomsäcken". 
Nu får hon åter vara i rampljuset och får ha allas uppmärksamhet på sig när hon ropar ut numren. Och hinner också ta andetag mellan utropen. 
Annars har ju hennes specialitet varit att låta orden flöda i en ständig svada utan att överhuvudtaget dra andan och utan att någon efteråt egentligen förstått vad hon har sagt. 
Det blir lite skillnad nu när hon bara ska ropa "Olof trea", "Gustaf sjua" och liknande tydliga korthuggenheter.
Alla som vinner i bingon får dock i fortsättningen räkna med att det är Lisbeth Lennartssons förtjänst och förlorar dom så är det givetvis den elake Per Lublins skuld. Ungefär som att allt som tidigare hände runt om i vår kommun och var bra var hennes förtjänst och att allt som hände som var dåligt var mitt fel.
  
Förmodligen gällde detta även väderleken.
  
På tal om klimat, så har vi faktiskt fått ett betydligt bättre klimat i kommunpolitiken efter att Lisbeth slutat och har kunnat få ett positivt samarbete över alla partigränser som bara inte var tänkbart på Lisbeths tid.
  
Nu får vi bara hoppas att det inte blir en massa bråk i bingolokalen utan att allt blir frid och fröjd!
  
Får önska LIsbeth lycka till på en plats där hon förhoppningsvis passar betydligt bättre än i kommunpolitiken!

Vill du kommentera, klicka här
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar