⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

...

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

torsdag 8 oktober 2020

Coronaläget är högst oroande! Så vad ska dom komma med i Stadshuset imorgon?

Coronaläget i världen är högst oroande. Europa har kommit in i sin andra våg av pandemin, förmodligen på grund av att respektive länder som varit snabba med att införa restriktioner för att motverka smittspridning i somras varit för snabba med att ”öppna upp” när smittspridningen var på väg ner. 

Sverige som hade stor andel döda i covid - 19 i våras och i början av sommaren har sedan klarat sig bättre med sjunkande kurvor och stabilisering.

Ända tills nu när grupper av människor i vårt land plötsligt visat sig vara smittade. Vissa kommuner har åter fått in smittan i äldreboenden och har nu - i strid med regeringens påbud - känt sig tvingade att behålla besöksförbudet där. 

Nu har vi åter det som kallas samhällssmitta i Skåne, i Stockholm och Uppsala och det är nu bara en tidsfråga innan vi åter har det i hela landet och vi därmed har förlorat mot coronan igen. 

I detta läge rasslar kommunalrådet med det tunga artilleriet. Han har sammankallat gruppledarna för de olika partierna till ett gruppmöte i Stadshuset i Borgholm för att ”diskutera avtalet som gällt fram t o m september”, det vill säga ett avtal om att ”kvitta ner” antalet ledamöter i kommunfullmäktige från 35 till 21 för att man ska kunna sitta glesare i salen och därigenom minska risken att man smittar ner varandra. 

Men vad hjälper det om man står och hänger över varandra vid bensträckare och fikapaus? Tar man verkligen Coronan på allvar fullt ut? 

Nej, det måste faktiskt mer till. Fler ledamöter bör hålla sig hemma och istället få delta i sammanträdena digitalt via nätet. Och dom som ändå väljer att vara där fysiskt måste vara betydligt bättre på att hålla avstånd! 

De folkvalda har blickarna på sig och ska vara föredömen för hur man agerar med avstånd och liknande i dessa tider. 

Ändå skulle det inte förvåna mig om något stolpskott i gruppledarkretsen föreslår att kommunfullmäktige återgår till hur det var innan coronan kom och att det blir ”som vanligt” igen. Med trettiofem ledamöter i salen, där risken är stor att det alltid finns som kan sprida covid-19 till sina bänkgrannar. Som i sin sedan kan... o s v. 

Det finns dessvärre alltid riktiga stolpskott bland politiker, t o m på de allra högsta positioner! Och det förbättrar ju inte läget precis.

Så vad ska dom komma med i Stadshuset imorgon?

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar