Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 19 oktober 2020

Hösten här - vår första coronahöst!

Och så har vi nu hösten här! Meteorologiskt och på allvar. 
Enligt SMHI:s synnerligen exakta definition är det höst när vi haft hösttemperatur (d v s en dygnsmedeltemperatur på under tiogradersstrecket) fem dygn i sträck och hösten anses då ha infallit det första av dessa fem dygn. 
Då senaste dygnet med sommartemperatur här på Öland (då dygnsmedeltemperaturen låg på tio grader eller mer) var den 14 oktober, så kom således hösten i år den 15 oktober. 
Eftersom sommaren i år har dröjt sig kvar längre på Öland än i någon annan del av landet, så är det därmed nu höst i hela Sverige. Utom vid Sulitelma i Lappland där det enligt SMHI:s definition (dygnsmedeltemperatur under nollan fem dygn i sträck) redan är fastslagen vinter. 
Och vi har nu inte bara höst utan vår första coronahöst. Något vi alla har att förhålla oss till! 

 

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar