Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 22 oktober 2020

Skönt att möjligheter till åldersdiskriminering p g a coronan försvinner!

Nu på förmiddagen kom besked från socialminister Lena Hallengen att dom restriktioner som hittills under coronapandemin rått i landet för äldre och andra riskgrupper nu avskaffas. 
Men betyder det samtidigt att skyddet för äldre och andra riskgrupper ska avskaffas?   
Nej, det gör det uppenbarligen inte, förklarade herr statsepedemiologen Anders Tegnell - som låg bakom regeringsbeslutet - vid sin TV-sända eftermiddagsshow idag. Övriga samhället måste fortsatt ta hänsyn - och ännu mer hänsyn än hittills - mot sjuttioplussare och andra riskgrupper.
Vilket bland annat innebär att arbetsgivare inte ska kunna tvinga arbetstagare i riskgrupp att komma till jobbet hur som helst om det finns möjlighet att arbeta på distans. Och ävenledes bör då inte heller kommunfullmäktigepresidier kunna tvinga ledamöter i riskgrupp att komma fysiskt till kommunfullmäktigemöten när det finns möjlighet att deltaga på distans. 
Skönt att möjligheterna till åldersdiskriminering på grund av coronan på detta sätt kan försvinna!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar