Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 24 oktober 2020

Stackars Hampus och hans kompisar

Ni minnesgoda läsare kanske minns Hampus från Västerås och hans polare som var på semester på Öland och hade så tråkigt att dom måste bete sig som svin och avslutade sin ölandsvistelse med att vandalisera i Färjestaden på allehanda sätt, varvid Hampus lyckades med konststycket att ställa till en storbrand i det centrala bostadsområdet, varvid ett par garagelängor och ett femtontal bilar brann upp.    
Det är bra att ni kan minnas, för stackars Hampus han minns inget längre. Trots att han skröt om sin semesterbragd innan han blev gripen av polisen i Västerås veckan efter. 
Den sortens semesterfirare vill vi faktiskt inte ha på Öland. Dom som beter sig på det viset och inte kan visa allmän respekt är inte välkomna hit. Gäller även ”fossilknackare”, ”boplundrare”, ”nedskräpare”, ”smittspridare” och andra besökare som inte kan visa respekt mot den öländska naturen och/eller oss ölänningar och vår hälsa.  
Vad gäller stackars Hampus så har han under veckan som gått tvingats sitta inför domarskranket i Kalmar och förklara sig, varvid det framkommit att han blivit mobbad som barn och att han varit för full den där kvällen i Färjestaden för att kunna komma ihåg vad han gjort. Oj, så synd om honom det var.  
Vi är många som hoppas på att domstolen utdömer ett långvarigt och permissionsfritt fängelsestraff för Hampus och att det inte bara ska handla om några år utan minst tiotals år. Med tillägg att han därefter ska tvingas bära fotboja i all framtid och vara förbjuden att någonsin mer komma till Öland. 
Vi vill även ha stränga straff för dom av hans kompisar som medverkat i vandaliseringen - beroende på vad dom gjort och oavsett deras ålder. Ingen ”ungdomsrabatt” här inte. Och dom vill vi inte heller ha tillbaka på Öland. 
Staten - som i somras släppte resandet inom landet fritt - bör ta på sig det ekonomiska ansvaret för vad dessa besökare ställt till med och ersätta alla skadedrabbade och sedan kräva tillbaka från dom skyldiga inpå sista öret så länge dom lever.
Kommentarer
Relaterade inlägg: 
Släpp ingen djävel över bron! - 20 juli 2020 
Vi kan kalla honom för Hampus! - 23 juli 2020
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar