⚠️ Dagens varning: Älgjakten har börjat i Grabbholms kommun! ⚠️

🎂 Dagens namn är Inga och Ingalill - vi gratulerar! 🌹🌹

Här grattar vi DENNA veckas jubilarer, kolla R!

SMHI:s väderprognos för Öland - uppdateras flera gånger per dag - klicka HÄR!

fredag 16 oktober 2020

Mitt i oktober - i en utmaning!

Nu är vi precis mitt i oktober, i en tuff tid - för att inte säga trist. Blåsigt och gråväder gör en inte särskilt glad.


Fast värre än vädret är förstås att coronan är tillbaka och att det finns idioter som inte riktigt begriper det. Idioter som ska föreställa att vara klokt folk men som inte förstår att det är vars och ens förbannade skyldighet att göra vad man kan för att motverka smittspridningen. 

Det räcker tydligen inte med rekommendationer utan behövs strängare påbud från myndigheterna för att folk ska bry sig. 

Precis som det är straff för rattonykterhet och drograttfylla där man riskerar liv och hälsa för andra, så borde det vara åtal och straff för dom som nu inte håller fysiskt avstånd och därmed kan riskera att smitta andra och därmed riskera deras liv och hälsa. 

Det är ju till och med straff för den som bil utan att vara bältad, fast att den personen därmed egentligen endast riskerar sitt eget liv vid en kollision.  Så då borde det ju vara värre för dom som inte håller fysiskt avstånd under pandemitid och därmed riskerar andras liv. 

Munskydd borde dessutom vara lag i alla sammanhang där man träffar andra människor. 

Och man borde i detta läge inte få träffas fler än tio samtidigt.

Jag kanske inte låter så munter, men vi står inte bara mitt i oktober utan även mitt i en stor utmaning - och många verkar inte bry sig!

 Foto: Per Lublin

Kommentarer

Vill du se minska senaste inlägg klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar