Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 17 oktober 2020

Skavlan med dom allra flesta gästerna distans

Såg ni TV-programmet ”Skavlan” igår? 

Programledaren Fredrik Skavlan hade sina flesta gäster på distans och det fungerade så bra så att man knappt märkte att dom befann sig på olika håll.  

Med gäster samtidigt på olika håll

Förre nyhetsankaret Claes Elfsberg satt hemma i Stockholm och berättade om sorgen efter sin dotter som gått bort i unga år i cancer 

Var sångerskan Lykke Li - som berättade om sitt liv och moderns plötsliga död - befann sig när programmet gjordes vet jag inte riktigt, men kanske var det i Los Angeles där hon bor. 

I sitt hem i Amerika befann sig i vart fall psykologen och författaren Mary Trump när hon ”gästade” Skavlan och gav sin bild av sin världskände farbror presidenten.

Den enda av gästerna som rent fysiskt var på plats hos Skavlan i Oslo var skådespelerskan Noomi Rapace som av andra anledningar befann sig i staden. 

Ändå kunde alla samtidigt prata obehindrat med varandra! 

Bra ordnat, Skavlan!

Bra inte bara med anledning av minskad smittrisk - inte minst då ingen behövt resa - utan även bra för klimatet med mindre resande och slutligen bra för inbesparing av onödiga hotell- och reskostnader! 

Här har inte minst ansvariga beslutsfattare i vår egen kommun en del att lära. Programmet går i repris i SVT 2 på söndag kl 12 och i SVT 1 på måndag kl 14.15. 

Foto: Wikipedia / Johannes Jansson

Kommentarer

Vill du se minska senaste inlägg klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar