Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 4 december 2020

Åklagaren har överklagat den milda domen mot Hampus och vill att straffet skärps

Minns ni 19-årige Hampus från Västerås som ville förgylla sista kvällen av sin ölandssemester i somras med att göra något extra häftigt tillsammans med kompisarna, när de var runt och vandaliserade i Färjestaden? Varvid han lyckades bränna ner ett femtontal bilar och två parkeringsgarage i ortens centrala bostadsområde. 
Det har tidigare gått att läsa om det här på bloggen och om hur han efteråt skrutit om vad han ställt till med.

Tingsrättens dom blev pinsamt lindrig. Bara fyra och ett halvt års fängelse trots att minimistraffet för grov mordbrand är sex år och att det även finns möjlighet att utdöma livstids fängelse för sådant brott. För en vecka sedan överklagade Hampus domen och vill bli frikänd, frikänd från ett brott som han själv skrutit om och där bevisningen är överväldigande. 
Lyckligtvis han nu även åklagaren överklagat domen och vill få straffet skärpt. Någon dj-vla måtta får det väl ändå vara! Det var ju rena rama turen att branden inte spred sig till bostadshusen och att människor blivit Innebrända. Man får hoppas att hovrätten ser strängare på saken.
Mordbrännare borde inte få gå lösa alls!
 Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka" R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar