Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 18 december 2020

Sex frågor till Ilko

Satt under en av dom tidiga morgontimmarna och plitade ihop en interpellation till vårt kommunalråd Ilko Corkovic med sex frågor som han ska få svara på vid nästa kommunfullmäktigesammanträde om en månad:
INTERPELLATION TILL KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE ILKO
Tycker att stadens julbelysning i år är både stämningsfylld och fin men tycker att den - på grund av det förvärrade coronaläget - kunde ha smugits igång i  år utan någon särskild invigning. Att samla mycket folk på torget i dessa tider är synnerligen omdömeslöst och strider emot rådande rekommendationer.
  1. Är det mot denna bakgrund lämpligt att kommunala medel används för påannonsering med uppmaning till folk att komma till staden och se invigningen? 
  1. Varför har du inte talat med arrangörerna innan och bett dem avlysa invigningsevenemanget så fort det blev känt att invigning skulle ske vid viss tidpunkt? 
  1. Varför deltog du själv och talade på torget? 
  1. Har du inte förmågan att - när det behövs - kunna säga nej? 
  1. Har inte du som stadens högste styresman något att säga till om när det gäller vad som ska gälla på stadens torg? 
  1. Kan man förutsätta att du ser till att det inte ordnas någon dans kring granen på torget i samband med att denna jul är slut eller har du noll även i det avseendet?

  

Så nu kommer jväl jag få skulden ifall det inte blir någon dans kring granen på torget med tillhörande utdelande av godis till alla barn när julen är slut. Och pekas ut som glädjedödare.
Får väl tåla det. Även om även jag tycker att der är tråkigt att denna jul inte kan vara som vi tycker att jular ska vara.
Men hur ska vi se på alla dem som struntat i det mesta av vad allmänna råd och rekommendationer heter och nu sett till att vi är mitt inne i en andra våg av coronan och att det nu är som det är? 
Låt oss glömma det och hoppas att dom skärper sig, vi har alla ett ansvar att göra vad vi kan för att motverka smittspridning! 
Med hopp om bättre tider 
Per Lublin
Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar