Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 18 december 2020

Dusörer till kommunens omsorgspersonal är ”kommunens tack” för fantastiska insatser

”- Detta är kommunens tack för fantastiska insatser!”
Säger kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic om de presentkort på några hundralappar, som nu delats ut till kommunens anställda inom kärnverksamheterna som är i frontlinjen mot pandemin, dom som är mest utsatta och måste vara på jobbet och inte kan jobba hemifrån. 
Detta stod faktiskt att läsa i Ölandsbladet igår.
”Kommunens tack” känns snarast pinsamt! Där går äldreomsorgens personal och riskerar liv och hälsa på sitt arbete varje dag och belönas för detta med presentkort till några hundralappars värde till jul! Det är ju för i helsicke bara dusörer!
- Ge dem en ordentlig lön istället för det arbete de utför! Sade jag sedan på ett gruppledarmöte (helt på distans) igår. Varpå moderaternas gruppledare Carl Malgerud invände att vi inte borde sticka ut bland andra kommuner genom att betala högre lön till denna personal än vad andra kommuner gör. Lätt att säga av en person som sitter i tre bolagsstyrelser och förmodligen tjänar mångdubbelt mot vad en undersköterska gör. 
Men att sticka ut med att betala mer till vår omsorgspersonal än vad andra kommuner gör är faktiskt precis vad vi borde göra. Det skulle underlätta betydligt för att kunna rekrytera den personal som behövs, något som annars kan bli ett stort problem framöver.

 

😀
Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar