Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 7 december 2020

Premiär ikväll, äntligen!

Och ikväll blir det ju premiär för att ha kommunfullmäktigemöten helt på distans. Äntligen! 
Äntligen på grund av coronaviruset och risken för att i samband med möten bli smittad och smitta ner andra med covid-19. 
Samt äntligen för att det ligger helt i tiden med tanke på klimatet att undvika all onödig bilkörning. Så ikväll kommer inga fullmäktigeledamöter starta sina bilar för att köra till Stadshuset i Borgholm, vare sig från Runsten, från Byxelkrok eller uppe från Furuhäll. Och inte från någon annanstans i kommunen heller. Och kommunfullmäktiges ordförande fru Eva-Lena Israelsson behöver inte avsluta sammanträdet med sin gängse uppmaning ”Kör försiktigt hem!”. Vare sig ikväll eller vid fullmäktigemötena i fortsättningen!
Ärendelistan har du här, det blir väl ingen kioskvältare direkt men det känns faktiskt stort att äntligen ha kommit hithän. Vi är ju inte precis först, men vi ligger nog i något slags framkant bland landets kommuner. I Sveriges riksdag och i EU är man redan igång med utskottssammanträden och toppmöten på distans och samtidigt med vårt kommunfullmäktige ikväll ska EU:s ledare Ursula von der Leyen och Storbritanniens Boris Johnsson ha ett möte på distans med viktiga samtal, hon från Brüssel och han från premiärministerbostaden på Downing Street i London.
Du ska kunna följa det historiska kommunfullsammanträdet - som börjar ikväll klockan 18.00 - i direktsändning via länk på kommunens hemsida eller här på bloggen! 
Vi kommunfullmäktigeledamöter har under veckan fått genomgå kurs - på distans - om hur vi ska bete oss hemma med våra ”plattor” för att höras och synas och hur vi ska klicka för att begära ordet och rösta vid eventuella omröstningar. Och annat som vi behöver kunna för att allt ska fungera så bra som möjligt när vi är med på möten hemifrån. 
Vill vi ha kaffe och smörgåsar i samband med mötet får vi nog själva fixa det i förväg hemma i våra respektive kök, för än så länge går det varken att servera kaffe eller smörgåsar digitalt.

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar