Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 8 december 2020

Premiär med strul för er som skulle titta - men annars bra stämning

Från webbinspelningen

För er tittare som hade tänkt se gårdagskvällens premiär av kommunfullmäktiges möten på distans blev det dessvärre en flopp när ni klickade på länken igår. Den ledde nämligen inte till något distansmöte alls. 

Någon hade missat att presidiet och de tjänstemän som skulle sköta om det hela hade satt sig med skärmar och allt i Stadshusets kommunstyrelserum (ks-rummet) där man har en egen fast webbkamera. Tittarna skulle alltså klicka på • Länk till kommunstyrelsens sändningar och inte på • Länk till kommunfullmäktiges sändningar. Den sistnämnda länken ledde igår tydligen bara till den webbkamera som finns i Tingssalen där kommunfullmäktige vanligtvis haft sina möten under dom år som varit sedan webbsändningar från mötena infördes. Det var ju inte lätt att veta. 

Så det blev tyvärr tokigt hur man än bar sig åt, vare sig man gick in på kommunens hemsida och klickade på länken till kommunfullmäktiges möten där eller om man klickade på länken här på bloggen, då den senare länken tyvärr pekade vidare till den felaktiga länken på kommunens hemsida. 

Webbkameran  i KS-rummet var dock igång - även om den startade lite sent -  så det mesta blev hur som helst inspelat, så ni kan nu se premiären HÄR på en nyinsatt länk i efterhand.

I övrigt kan man väl sammanfatta mötet - som var på en timme och en kvart - med att det var osedvanligt bra stämning, inga anklagelser mot varken den ene eller den andra och god samstämmighet om det mesta. Mycket kom att handla om coronan och socialnämndens ordförande Lars Jung gav mig medhåll om att det kunde vara dags för munskydd för personal inom äldreomsorgen. 

Hälften av ledamöterna öppnade till och med munnen någon gång under mötet, vilket jag inte tror har hänt någon gång tidigare. Det kanske är lättare att säga något när man kan sitta hemma vid köksbordet eller i vardagsrumsfåtöljen och prata än när man ska stå uppe i talarstolen inför allihop och tala i mikrofon. Positivt med andra ord!

Om man ska nämna ett par förbättringspotentialer - för att använda ett fint ord - till kommande kommunfullmäktigemöten så är det väl  en bättre placering i ”ledningsrummet” så att tittarna kan se även ordföranden och inte på sin höjd en liten snutt av hennes hår i bildens nederkant. Samt att den av ledamöterna på skärmen som har ordet visas i lite större bild än dom övriga. Rätt text till länkarna nästa gång förutsätter jag förstås.

Avslutningen med en liten kort sammanfattning av året och ömsesidiga önskningar om en god jul och ett bättre nytt år kan ni höra HÄR

Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka" R!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar