Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 9 december 2020

Dom som befann sig i KS-rummet var ...

Och dom som befann sig i KS-rummet i Stadshuset i måndags - för att sköta om det hela - och som därefter skulle ”köra försiktigt hem” var (från vänster till höger runt bord i bild):

  • kommunfullmäktiges andra vice ordförande Anders Nyholm - som hade 300 hem från Stadshuset till Södra Esplanaden 
  • den så kallade ”kommunchefen” Jens Odevall - som vi får hoppas inte somnade vid ratten eller körde på något rådjur på vägen hem till  Övra Sandby i Bredsättra 
  • kommunsekreteraren Jonatan Wassberg - som hade att köra nästan ända in till Kalmar för att komma hem 
  • kommunfullmäktiges andre vice ordförande Eva Wahlgren - som måste köra nästan lika långt, fast upp till Löttorp - 
  • samt - vars grå hjässa lite diffust skymtar nederst mitt i bild - kommunfullmäktiges ordförande fru Eva-Lena Israelsson - som har att köra 4 km hem till Köpingsvik. Tur för henne att hon inte är skolbarn*  då hade hon kanske fått gå! 

Sedan kan man förstås fråga sig om alla dessa hade behövts i rummet? Kanske att dom kan bli färre nästa gång som är den artonde januari. Även dom bör ju vara rädda om sig och ska ju inte umgås med andra än dom som dom bor tillsammans med.

* ) Fotnot: Skolbarn kan som bekant i vissa fall tvingas gå 4 km längs allmän väg för att komma till hållplats där skolbussen stannar.

Kommentarer

  Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka" R!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar