Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 4 december 2020

Skippa ”den svenska strategin” som hittills har tagit livet av sextusen människor!

I Sverige har nu över sju tusen människor avlidit i covid-19. Det är mer än fem gånger så många som i det övriga Norden totalt. Trots att det bor ganska många fler människor i Danmark, Finland och Norge tillsammans än vad det gör i Sverige! Och smittan ökar fortfarande mer i Sverige än vad den gör i dom övriga nordiska länderna. 

Detta beror nu inte på att svenskarna skulle vara skörare och mer mottagliga för smitta än övriga nordbor utan det beror naturligtvis på ”den svenska strategin” mot coronapandemin! 

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski har i sin söndagskrönika i tidningen den 29 november på ett utmärkt sätt beskrivit denna svenska ”strategi” och hur den misslyckades redan i våras.  

Vi fick aldrig den av Anders Tegnell utlovade ”flockimmuniteten”, istället fick vi nu den andra våg som Tegnell in i det sista velat förneka. Den tegnellska glorian har vid det här laget sedan länge förlorat sin glans och kvar finns mest bilden av en statsepedemiolog som fastnat i sitt eget självförtroende. 

Wolodarski varnar för att felen från i våras nu upprepas och skriver: 

Det är mänskligt att ha fel och misslyckas. Att göra om samma misstag två gånger vittnar om ett farligt mått av självförtroende. Det är ett haveri på institutionell nivå. 
Det är bara att slå fast att hjältedyrkan inte hjälper mot Covid-19. Inte ens - eller allra minst - om hjälten heter Anders Tegnell.

 

 

 

Tegnell och hans kompisar på Folkhälsomyndigheten har låtit svenska folket vara försökskaniner i ett unikt experiment som skulle göra Sverige världsberömt och som - hittills - har kostat sex tusen svenskar livet*. Faktiskt helt i onödan bara för Tegnell & kompani har fått styra den svenska politiken mot coronan. 

Låt dom inte få fortsätta med detta!

 

*) Fotnot: Om Sverige hade agerat ungefär på samma sätt som sina nordiska grannländer hade dödstalet förmodligen kunnat stanna vid ett tusen. 
  

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka" R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar