Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 14 december 2020

Bygg inte nytt äldreboende som en stor anstalt där pandemier lätt tar sig in!

Igår kunde vi höra på TV-nyheterna om att dom äldreboenden som blivit värst drabbade av covidsmittan är dom som haft färre fast anställda och fler timvikarier. Likaså har större äldreboenden drabbats värre än dom mindre. Precis det som jag har varnat för. 

Idag kom en broschyr i våra brevlådor - KommunNytt, Nummer 2 - 2020 - med dom skrytiga grabbarna i Stadshuset som avsändare - där det i en artikel på sista sidan står om ett stort äldreboende som ska byggas vid Ekbacka (och ersätta dom mindre i Borgholm och Köpingsvik, men detta sistnämnda står det ingenting om). 

Ett större äldreboende istället för flera mindre, precis det som med backspegeln i hand visat sig leda till att smittan lättare tränger sig in bland de äldre på boendena. 

BÄST VORE om kommunledningen nu skippade hela projektet innan vidare detaljplanering eller upphandling har skett och istället satsar på mindre äldreboenden som dom som redan finns och satsar på fler fast anställda - med förbättrade arbetsförhållanden - och därmed står bättre rustade mot framtida pandemisituationer och mot att få in dödlig smitta bland dom äldre som man har tagit till sin uppgift att skydda. 


För övrigt kan man undra om det verkligen är rätt bild som illustrerar artikeln i broschyren? Ser ju definitivt inte ut som något trivsamt äldreboende utan mer som en modern kriminalvårdsanstalt!

Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar