Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 9 december 2020

Bra med mer tydlighet från regeringen!

Lyssnade på statsminister Stefan Löfven och vår socialminister Lena Hallengren på TV igår.

Nu skärper regeringen tonen. Bra! 

Från och med måndag den 14 december är det inte längre bör som gäller beträffande regeringens allmänna råd och rekommendationer, då blir det ska! Dom ska åtlydas!

Man ska inte träffa andra personer än dom som man bor tillsammans med. Och då ska man inte vara fler än högst åtta personer (barn inräknade), vare sig inomhus eller utomhus. Detta gäller både under jul och nyår och tills något annat har beslutats. 

Enda undantaget gäller vid begravningar då man kan få vara upp till tjugo deltagare (den döde oräknad).

Alltså kan dom som tidigare ordnat uppskattad dans kring granen på torget som avslutning på julen glömma detta den här gången. Och ni andra kan glömma träffar med ”tjocka släkten” framöver, det är under kommande julveckor förbjudet träffa några andra än dom som ni bor tillsammans med. 

Bra med klarspråk från regeringen, fast påbuden och begränsningarna behöver snabbt utökas lite ytterligare. T ex obligatiskt munskydd i butiker, apotek och på alla bussar, tåg och andra kollektiva färdmedel. Munskydd och visir på all personal inom vård och omsorg. Nedstängning av stora köpcentra tills vidare. Stängning av gränser för turister. Med mera. Och behåll restriktionerna längre än förra gången så att vi slipper ytterligare en våg av covid-19! 

Förstå att det är allvar nu om ni inte redan gör det!

Kommentarer

  Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka" R!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar