Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 3 september 2011

På dansbanan


I den välgörande debatten kring Ölands kommunalförbunds fortsatta existens eller upplösning, så har Mörbylångas kommunalråd Kenth Ingvarsson invänt att kommunalförbundet kan inte gå i graven utan att Mörbylånga kommun är med på det.

Var det inte samme Ingvarsson som direkt efter folkomröstningen i kommunsammanslagningsfrågan, där Mörbylångaborna sade nej, kommenterade med att man måste vara två för att kunna dansa?!

Kenth Ingvarsson må visserligen vara ordförande för Ölands kommunalförbund och ha förmåner av det, men spricker förbundet så spricker det. Mörbylånga kan inte tvinga Borgholms kommun att vara med och behöva bidra med sina skattemedel till något som fungerar dåligt.

Det måste vara två för att dansen ska kunna fortsätta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar