Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 14 september 2011

Maten i fokus


Måndagens kommunfullmäktigemöte inleddes med interpellationsdebatt. Det är bra att interpellationerna tas i början, då kan det bli piggare debatt. Den här gången handlade det både om den kommunala maten och svårigheterna för press och allmänhet att få ta del av offentliga redovisningar av vad som egentligen serveras vid kommunens skolor och äldreboenden och om de livsmedel som inköps verkligen motsvarar kommunens antagna kostpolicy.

Vill Du se och lyssna på interpellationsdebatten kan Du klicka här. Under filmrutan som då ploppar upp finns en ärendelista där Du får skrålla dig och klicka på ärende nr 6 så kör filmen igång.

Det gamla avdankade kommunalrådet Stig Bertilsson som sitter kvar i kommunfullmäktige för centern och är nu sedan länge ordförande för Borgholm Energi - som ansvarar för den kommunala maten - var bedrövlig i sitt undvikande av besvarande av Thomas Wahlqvists (Öp) frågor. Till skillnad mot Stig så kan Thomas ämnet mat, men det ursäktar ju inte den högt arvoderade ordföranden i Borgholm Energi från att inte svara på frågor. Är det inte sånt som han har betalt för?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar