Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 14 september 2011

Hög spänning kring högspänningsledning


När vår motion om högspänningsledningen i Rälla skulle behandlas i kommunfullmäktige i måndags började kommunalrådet Lisbeth Lennartsson med något sorts larviga jämförelser med strålning från mikrovågsugnar och mobiltelefoner. Nu är det ju så att det är frivilligt om vill använda mikro samt om och hur mycket man vill tala i mobiltelefon och vilken sort man vill använda, men det är inte frivilligt för barnen i Rälla att gå i skolan där högspänningsledningen går rakt över skolgården!

Jag tror att vi ganska snart fick hela kommunfullmäktige med oss i sak, men nu började invändningar kring vissa formuleringar. Vi ville gå för hårt fram mot Eon - och här ligger väl kanske en hund begraven som gör att man inte vågar hänga med fullt ut. En tydlig försiktighet från s-sidan (som i remissrundan hade stött motionen och föreslagit bifall) märktes när Sune Axelsson (s) varit uppe i talarstolen. Alla ville dock bifalla motionen men med andra formuleringar.

Eftersom det inte går att ändra i en redan inlämnad motion fanns det i det läget bara en sak att göra för oss i Ölandspartiet som stod bakom motionen. Vi bestämde oss för att återkalla den för att nästa dag lämna in den på nytt, men med annan formulering.

Kommunfullmäktiges debatt om högspänningsledningen kan Du se och höra om Du först klickar här, förstorar bilden som poppar upp (om det behövs) och sedan skrållar ner och klickar på ärende nr 15 i rutan under själva filmrutan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar