Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 16 september 2011

Grattis Rällaskogen!


För en liten stund sedan kom ett glädjande besked från Micke Ståhl på Ölandsbladet, som ringde och berättade att förvaltningsrätten nu har undanröjt kommunfullmäktiges beslut att antaga den fördjupade översiktsplanen för Rälla - Stora Rör - Ekerum, innefattande Rällaskogen.

Domstolen ansåg att kommunfullmäktigeordförande Jan Ericis vägran att låta Stefan Olof Lundgren att i sin egenskap av tjänstgörande ersättare i kommunfullmäktige visa bilder från Rällaskogen i samband med sitt inlägg i debatten inskränkte Stefans yttranderätt. Jan Ericis felaktiga handlande räckte för att kommunfullmäktiges beslut måste rivas upp.

Glädjande för Rällaskogen, för vilken den fördjupade översiktsplanen (som antogs på ett kuppartat sätt) varit riktigt illa! Glädjande för yttrandefriheten! Samt glädjande för oss som hade överklagat!

1 kommentar:

  1. Grattis Ölandspartiet ! Hoppas att detta betyder slutet på Rällaprojektet.
    mvh
    Andreas Åsenholm

    SvaraRadera