Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 3 september 2011

För många olika saker att göra för Borgholm Energi


Borgholm Energi har blivit för stort och har genom åren fått ta över olika slags kommunal service. Detta har inte varit lyckat. Allt fler har börjat fråga sig om inte vissa kommunala verksamheter borde återgå till kommunen.
Det är svårt att begripa varför Borgholm Energi ska ha hand om t ex kostverksamheten, parker, gator och torg, vaktmästeri och fastighetsunderhåll, trafikfrågor och parkeringsavgifter. Med mera, med mera.
I början av sommaren lämnade moderater och kristdemokrater* in en gemensam motion om att de skattefinansierade verksamheterna inte längre skulle skötas av Borgholm Energi.

Bra, tyckte nog dom flesta. Men tyvärr kanske inte alla i politikerkretsar. Borgholm Energis ordförande Stig Bertilsson kände tydligen sitt revir hotat, och för Lisbeth Lennartsson och centerpartiet är det tydligen viktigare att befästa Stigs position än att verksamheterna ska fungera på ett bra sätt. Så centern har satt sig på tvären. En bisats i motionen är formulerad på ett sådant sätt att något stöd från s-sidan inte heller är att vänta. Motionen kommer således inte leda någonstans. Detta är synd!

Själv tillhör jag dem som anser att Borgholm Energi enbart borde ägna sig åt det som var tänkt från början, nämligen elektrisk energi!
*) Fotnot: En folkpartist har visst också skrivit under motionen, men en folkpartists underskrift betyder ju ingenting har vi fått veta vid det senaste kommunfullmäktigemötet.
Behövs förklaring så klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar