Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 8 september 2011

Dåligt av mörbylångapolitiker som stänger in sig igen!

Som ni säkert har läst i Ölandsbladet igår, både på nyhetsplats (se här) och på ledarplats (se här), så vill dom ledande politikerna i Mörbylånga åter stänga ute allmänhet och press från kommunstyrelsens sammanträden. Att ha kommunstyrelsemötena öppna var något som Mörbylånga kommunstyrelse själv hade beslutat att ha på försök under årets första sex månader. Efter detta föreslår nu Kent Ingvarsson & kompani att kommunstyrelsens möten forsättningsvis inte ska vara öppna. Saken avgörs vid höstens första kommunstyrelsemöte i Mörbylånga. Bakom stängda dörrar.

Det beröm (se både här och här) som jag tidigare och fram till helt nyligen givit Mörbylånga kommun för deras öppna kommunstyrelsemöten känns lite kvalmigt.

Misstanken inställer sig att de öppna kommunstyrelsemöten bara var ett sätt för Ingvarsson & kompani att lättare få igenom den omorganisation i Mörbylånga kommun som trädde ikraft vid årsskiftet och som innebär att olika nämnder avskaffats och i stort sett all makt ligger samlad hos kommunstyrelsen. Och man redan innan bestämt sig för att stänga dörrarna om sig igen från och med nu i höst!

Kenth Ingvarsson vill tydligen sköta kommunstyrelsen som en bolagsstyrelse och slippa den "politik" som han menar uppstår när allmänhet och press har insyn. Men väljarna har faktiskt rätt att veta hur politiker av olika partifärg agerar på kommunstyrelsens sammanträde!

Såväl i Mörbylånga som i Borgholms kommun!

Det är en del av det som kan kallas demokrati!
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar