Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 8 september 2011

Kineserna kommer ...


I väntan på den eventuella underhållning som ett kommunfullmäktigemöte kan innebära, så vill jag rekommendera att se den utmärkta dokumentärfilmen "Kineserna kommer"! Den gick nyligen i repris i Sveriges Television och klickar Du här så kan Du se hela filmen. Slå på fullskärm och låt Dig underhållas av en ganska nära verklighet!
Eftersom länken bara fungerar en begränsad tid (t o m den 21 september) så kan ju den djärve passa på och ladda ned den på sin egen dator för att även kunna njuta av filmen i framtiden och visa den för vänner och bekanta. Jag vågar dock inte gå i god för att det är tillåtet att göra så. Kommunalrådet i Kalmar, Johan Persson - som är en av stjärnorna i filmen - kanske vet.

Filmen handlar om vad som hände i en av våra grannkommuner (det är knappt fyra kilometer mellan Stora Rör vår kommun och Revsudden i Kalmar kommun och kommunerna gränsar till varandra mitt i sundet) när det plötsligt dök upp kineser där och presenterade stora planer. Ja vi vet ju hur det gick ...

Men även till vår kommun har det kommit kineser med storstilade projekt, "kineser" med något vitare hy och rundare ögon, "kineser" som inte heter Mister Luo utan Bröderna Lagerlöf. Där har vi inte sett slutet på historien än! Kanske en kommande TV-film om ännu ett kommuninblandat skandalfiasko?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar