Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 3 augusti 2013

Bara "formalia", sa Lögnartssonskan. Men vem ska betala advokaterna?


Kommunledningen har nu vänt sig till en dyrbar advokatfirma i Göteborg med anledning av förvaltningsrättens dom när det gäller Runstens skola. Varför då kan man ju undra, när det bara handlade om "formalia" enligt kommunal-orådet Lisbeth Lögnartsson. 
Och vem ska betala räkningen från advokatfirman? Kommunpolitikerna som har klantat till det, har dom någon slags ansvarsförsäkring eller ska det dras från deras arvoden? 
För det är väl inte rimligt att notan som vanligt hamna hos kommunens skattebetalare?
 
Vill Du kommentera, klicka här!

1 kommentar:

  1. Borgholms kommun har inga pengar. Borgholms kommun måste stänga skolor. Borgholms kommun måste dra ner på personal inom åldringsvården. Borgholms kommun Har inte råd med något. MEN Borgholms kommun har råd med att gynna en enskild näringsidkare med flera miljoner. Detta genom bygget av "skepparhotellet" Hur kan detta få fortsätta? Denna favorisering och särbehandling måste stoppas. Pubben serverade för lite maträtter sades det för att få behålla tillstånden. I kårehamn blir restauranggästerna hänvisade kommunens toaletter, alla andra näringsidkare måste ha egna. Vem betalar städning m.m. av detta. Jag anser att kommunen med alla bolag bedriver en riktig svågerpolitik som kostar skattebetalarna otroliga summor. Detta måste stoppas

    SvaraRadera