Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 20 augusti 2013

Runstens skola på tapeten under Allmänhetens frågestund


Att kommunledningens underlåtenhet att öppna Runstens skola och att Gärdslösa skola hade förvandlats till en byggarbetsplats inför terminsstarten var inte oväntat frågor som kom upp under Allmänhetens frågestund på kommunfullmäktigemötet igår. 
Klicka här så kan Du höra och se Allmänhetens frågestund i repris på min webbsändning från mötet. Men själva frågestunden - som håller på en halvtimme - börjar först efter 37 minuter, så Du får dra fram strecket under bilden så att första siffran stannar på 37:1 så kommer Du direkt på. 
Lisbeth Lögnartsson (Cp) och Christina Ateva (Cp) besvarade Runstens- och Långlötsbornas frågor på ett sätt som visar att borgholmscentern är beredd att inleda partiets valrörelse inför nästa hösts val med att än en gång köra över invånarna i den sydöstra kommundelen istället för att låta båda skolorna på Östra sidan få vara kvar. Vilket vore det enda förnuftiga. 
Därutöver var det frågor om anslutningskostnaderna för VA i Binnerbäck, besvarad av Stig Bertilsson (c) och om bristen på gatubelysning för boende längs Kolstad kyrkogata.  
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar