Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 28 augusti 2013

Mordåtal äntligen väckt och nu måste det få bli trygghet på norra Öland!


Idag har den mordmisstämkte 55-åringen från till slut åtalats för det senaste dubbelmordet på norra Öland. Mycket talar för att han är skyldig till två dubbelmord, även om han  har gått fri för det ena. Man får verkligen hoppas att åklagaren har mer kött på benen denna gång så att inte också detta mål slutar med ett frågetecken.  
Båda dubbelmorden måste klaras ut, så att folket på norra Öland slipper denna olust och oro. Men dömd ska ingen vara förrän dom har fallit. Därför avstår jag från att döma på förhand.
 
Men en sak är säker - i varje enligt mitt sätt att se - nämligen att den som verkligen befinns vara skyldig till dessa bestialiska mord ska ges en sådan påföljd så att han aldrig mer kommer ut, vare sig på permission eller villkorlig frigivning. Ett rätt utdömt livstidsstraff måste vara ett livstidsstraff. Här finns ingen anledning att "tycka synd om".
En läxa av det hela är att nu måste det åter bli stationär polisbemanning i Löttorp. För framtida trygghet på norra Öland!
  
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar