Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 31 augusti 2013

Dags att öppna dörrarna till bunkern och vädra ut!


ÖLANDSBLADET HADE I TORSDAGS en riktigt bra ledare med rubriken Kommunhuset har blivit en bunker och som handlade om att journalister inte längre kommer in i stadshuset som tidigare.
 
Så har det dock varit för allmänheten ända sedan det nyrenoverade Stadshuset återvigdes för några år sedan. Man kommer till receptionen och längre kommer man inte ifall man inte har stämt träff med någon i huset. Denne blir då uppringd från receptionen, varefter man efter klartecken i bästa fall blir insläppt. I annat fall kommer tjänstemannen ner och tar emot i receptionen.
 
Tidigare har allmänheten haft fritt tillträde till stadshuset, men det är väl för känsligt om folk utan vidare kan se vad dom har för sig därinne nu när det blivit glasväggar längs korridorerna till alla rummen. Man får ett intryck av att kommunledning och en del tjänstemän har väldigt mycket dölja!
 
Kommunens medborgare som äger Stadshuset och avlönar politiker och tjänstemän är alltså utestängda från att komma in i sitt eget hus utan att besöket har blivit godkänt i förväg av någon av deras anställda. Medborgarna ska alltså inte ha någon insyn i hur deras anställda sköter sitt arbete.
 
Det nya är att den stängda dörren nu även har drabbat journalisterna.
 
Vilket försvårar för - eller borde sporra lite extra till - grävande journalistik!
 
Instämmer till fullo i ledartikelns slutord: 
Öppna dörrarna, vädra ut och låt arbetsgivaren följa hur arbetet fortgår.
För arbetsgivaren, det är du och jag det!
 
 Vill Du läsa hela ledarartikeln, klicka här!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar