Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 23 augusti 2013

Positivt på skolmatsfronten


Allt är nu inte skit med vad som händer inom det kommunala i Borgholms kommun även om politikerna gör vad de kan för att det ska gå åt pepparn med det mesta.
 
I Rälla skola har man - som det gått att läsa om i vår lokalpress - satt igång med att laga mat från grunden i skolans kök. Kökspersonalen Ella Andersson har utökats med kockarna Anders Lindgren (från Hamnkrogen i Stora Rör) och Henrik Magnusson och nu ska man i större utsträckning ta in lokala råvaror och försöka följa kommunens ambitiösa matpolicy. Stödpengar utifrån finns med i bilden initialt.
  
Även barnen ska engageras i det hela.
 
Det här är betydligt bättre än som politikerna först hade tänkt, att skicka maten färdiglagad till Rällaskolan från Viktoriaskolan. För att inte bara tänka hemska tanke att den skulle komma åkande från Västerås!
 
För Ölandspartiet känns det förstås extra bra efterson vi har varit drivande i matfrågan. Som första punkt i vårt valmanifest inför senaste val hade vi satt:

JA till god närproducerad mat lagad från grunden vid kommunens skolor och äldreboenden.

Nu får vi hoppas att ett positivt resultat från Rälla sprider sig över hela kommunen, åtminstone där skolor och äldreboenden finns kvar!
 

 
Vill Du kommentera, klicka här!

4 kommentarer:

  1. Ja du Per. Glöm inte att titta lite på Nya Moderaternas valprogram också. Där kan du läsa att "våra barn och äldre ska serveras god och nyttig mat utan onödiga tillsatser. Bra råvaror finns lokalt och vi vill att maten ska lagas nära den som ska äta. Genom att handla av våra lokala företag kan vi vara med och skapa arbetstillfällen i vårt närområde."
    Vi har kämpat i 3 år nu att få till en förändring i attityden att "BEAB vet/kan bäst". Det är därför förvånande - men inte mindre glädjande - att se att alternativa former tillåts.

    SvaraRadera
  2. Visst är det bra Marcel att ni moderater är inne på samma linje som oss när det gäller maten. Kruxet är bara att om ni får bestämma så finns det väl snart inga skolor kvar i vår kommun. Mer än möjligen Slottsskolan.

    SvaraRadera
  3. Enligt vår program finns det underlag för 5 bra skolor i Borgholms kommun, inte mindre.

    SvaraRadera
  4. Vilken blir då nästa som ni tänker lägga ner? Och nästa igen?

    SvaraRadera