Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 10 augusti 2013

Obegripligt att turistsäsongen ska tillåtas att stängas i förtid


Kan man bli annat än irriterad på Strand hotell för att dom envisas med att "stänga" turistsäsongen mitt under den egentliga högsommaren?! 
I söndags hade dom "bartömning" för att riktigt demonstrera att sommaren var slut just när högsommarvärmen kommit på allvar.
Detta är ett ansvarslöst beteende mot den näring som man suger sina vinster ur. Tänker man lite längre fram, så borde man inse att den dag kan komma då allt fler väljer att semestra på annan ort där inneställena inte stänger redan i början av augusti. Det verkar tyvärr som att man här tänker lika kortsiktigt som vår kommuns politiker! Annars skulle man inte stänga för säsongen så tidigt. 
Tänk att många av dom som gör dom grövsta pengarna på besöksnäringen ska ha så förbaskat svårt för att för att ta ett gemensamt ansvar för att utöka turistsäsongen!!! Det är bra märkligt! Och så begär dom samtidigt att kommunen ska lägga pengar på deras marknadsföring!
Borgholms kommun som är så klåfingrig där det inte behövs kunde faktiskt göra en bra insats för alla dom som vill utveckla besöksnäringen genom att i sin myndighetsutövning ge fördelar till dom näringsidkare inom denna näring som håller öppet sina verksamheter inom denna från tidig vår till och med höstens Skördefest. Och vara hårt restriktiv och begränsande med tillstånden till sådana som stänger redan i början av augusti. Då skulle det nog snabbt bli slut på detta ofog!  
Egentligen är det obegripligt att Strand har fått hålla på så här år efter år med att stänga i förtid! 
Nyanlända lyxiga fritidsfarkoster ligger i Borgholms hamn och vittnar om besökare som har gott om pengar att kunna spendera här. Hur reagerar dom på att det kända innestället vid hamnen redan är stängt? Kommer dom att komma tillbaka? Vad kommer dom att ha att säga till sina båtfolksvänner om Borgholm? Hur många spendersamma besökande har Borgholm inte redan förlorat genom Strands ansvarslösa agerande i detta sammanhang? Och inte bara Strands för den delen.
För övrigt hade Ölandsbladet en utmärkt ledare kring detta ämne i torsdags, som Du kan läsa om Du klickar här.

PS. 
Hade god lust att ge en "dagens ros" till Systembolaget som även denna vecka har haft sina generösa öppethållandetider i Borgholm om det inte varit för det att dom börjar med sina "vintertider" redan på måndag och idag är det sista dagen för i år som dom har öppet i Löttorp. Så det blir ingen ros till Systembolaget. I varje fall inte i år.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar