Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 3 augusti 2013

Nordölänningarna klarade det själva!


I norr lyckades dom! Fast dom fick klara det själva!
Nordölänningarna har tillsammans med idrottsrörelsen däruppe, sponsorer och sitt föreningsliv med ideella krafter fixat en konstgräsplan i Löttorp, nu i veckan högtidligen invigd av den populäre prästen i Högby, Dag Sandahl
Kostnaden i pengar räknat blev dessutom betydligt lägre i Löttorp än vad den blev för konstgräsplanen i Borgholm.
  --------------------
Men i Borgholm var det förstås "bara" skattebetalarna som skulle stå för pengarna (Ursäkta min ironi, men det är lätt att bli förbannad!). Pengar som egentligen inte fanns och som därför ytterligare ökat på skuldbördan för kommunens framtida medborgare (även för dom på norra Öland). 
Eftersom konstgräsplanen i Borgholm skulle serveras fixt och färdig på ett silverfat, så blev den naturligtvis betydligt dyrare där än vad den blev i Löttorp, ett slöseri med kommunala skattemedel som Ilko Corkovic (s) kan ta åt sig äran av! 
Ilko har fått betala med att få sitta snällt i knä hos Lisbeth Lögnartsson (c)! 
Kommunmedborgarna har fått betala genom ytterligare sparkrav mot skolorna, nedläggningshot mot mindre skolor och försämrad äldreomsorg.
 -------------------- 
Dom flesta invånare i Borgholms kommun bor faktiskt inte i Borgholms tätort. Därför känns det så fel att det satsas så stort på kommunala investeringar i huvudorten men så minimalt på kommunala investeringar i ytterområdena där investeringar så mycket mer behövs! Man betalar ju lika mycket skatt i t ex Löttorp och Runsten som man gör i centrala Borgholm. Varför då denna onödiga orättvisa?! 
Varför ska invånarna i kommunens mindre orter hänvisas att själva fixa och bekosta sådant som invånarna i centralorten får fixat av kommunen med kommunens skattemedel?
Centerpartiet som innehar den ansvariga kommunalrådsposten borde i vår kommun byta namn till Centraliseringspartiet

Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Tillmälet "Bananrepublik" känns mindre och mindre som ett tillmäle. Snarare är det väl en beskrivning av verkligheten. Lennartssons förklaring angående förvaltningsrättens utslag angående nedläggningen av Runstens skola tar väl ändå priset. Hon verkar inte begripa att en dom är en dom. En dom i förvaltningsrätten måste man rätta sig efter även om man råkar heta Lennart Lisbethsson.

    SvaraRadera