Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 3 augusti 2013

En söndagseftermiddag med Lars Molin och om att "köra östran".


På väg upp till Södvik i söndags på eftermiddagen mötte jag och mitt sällskap en närmast stillastående bilkö från Borgholm och ända upp till Vannborga. 
Inte utan att man kom att tänka på Stefan Olof Lundgrens smarta lösning att på ett enkelt sätt förbättra trafiksituationen sådana här dagar: Tipsa bilister norrifrån att välja "köra östran". 
Trafikverket skulle då med tydlig skyltning visa bilisterna norrifrån på möjligheten att vid Föra vägskäl välja östra sidan istället för 136:an för att slippa fastna i bilköer på vägen till Ölandsbron. På motsvarande skulle det finnas motsvarande skyltning från Ölandsbron att åka tvärs över till östra sidan som ett alternativ för dom som är på väg till norra Öland. Något längre väg visserligen men tidsmässigt förmodligen snabbare vid högtrafik.
-------------------- 
Upplevde en fantastisk föreställning med Teater Proximus som spelade "Den Tatuerade Änkan" vid Södviks gästgivargård byggd på Lars Molins film med samma namn, fast i lokal tappning. Skickligt framfört och mycket underhållande. Teatergruppens Molinföreställningar i Södvik håller på att bli ett årligt måste!
 -------------------- 
På återvägen från Södvik var det tät trafik på 136:an. En långdragen kraftig regnskur gjorde inte trafiksituationen bättre. Pölar bildades i den slitna vägbanan som hade kunnat skapa vattenplaning. 
Vi valde att "köra östran" mellan Föra och Laxeby vägskäl. Det gjorde färden ner till Köpingsvik betydligt smidigare.

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar