Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 25 januari 2014

    
Oppositionsledaren:
  
Kung i baren

    "Då finns det ingen som tar en
     man är kung kung kung i baren
     Det är något som man verkligen vet
     den 25:e smäller det

     Då finns det ingen som tar en
     man är kung kung kung i baren
     Det är värt att leva fattigt ett tag
     om man får vara kung för en dag"


Så sjunger Magnus Uggla i sin "Kung för en dag" och en dag i månaden får många av oss känna oss lite som kungar när vi får ut vår lön eller pension, om nu pengarna räcker till så mycket mer när alla räkningar är betalda.

 
En dag när vi alla verkligen kan känna oss som riktiga kungar blir det söndagen den 14 september. Då blir det för en gångs skull vi medborgare som får bestämma - och inte politikerna och deras tjänstemän.
 
Då gäller det att vi gör ett val där vi vet att vi kommer att bli respekterade som medborgare även när vi återgått till vardagen och att vi inte låter oss förledas av politiska rövslickare som gång på gång har gjort oss besvikna.

Det gäller att se upp med vad det är för drinkar som serveras i baren. Det är inte värt att som medborgare bli överkörd och åter bli maktlös i fyra år bara för att få vara kung för en dag.

Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!
   
Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar