Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 13 januari 2014

Kommunal snöskottningsservice för pensionärer med hemtjänst

På tal om skitvädret och alla som väl snart ska ut och skotta.
Såg ni också annonsen från Mörbylånga kommun i Ölandsbladet där alla med hemtjänst erbjöds snöskottning á 100:- per tillfälle om dom ringde ett visst telefonnummer. 
Så passligt dom var ute med sin annons, passligare än man kunde ana!. 
Någon liknande annons har vi inte sett från Borgholms kommun. Här hänvisas den som kontaktar hemtjänsten för snöskottning att beställa sådan hos Arbetsmarknadsavdelningen. Men här kostar istället snöskottningen 219:- per tillfälle, d v s mer än dubbelt så mycket! 
Varför det? 
Sänk taxan för snöskottning för dom som har hemtjänst i Borgholms kommun till 100:- per gång! Samma som det är i Mörbylånga! 
Tror att Borgholms kommun skulle tjäna på det. Färre brutna lårbenshalsar att ta hand om! För att inte tala om det mänskliga lidande som detta skulle spara.
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar