Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 22 januari 2014

Pierre Karlsson förblir bakom lås och bom

Idag har Göta Hovrätt beslutat att Pierre Karlsson ska få invänta hovrättens dom i Flakebölemålet under kvarstannande i häkte. Därmed torde det vara uteslutet att det skulle kunna bli en friande dom i hovrätten. Hade hovrätten hyst tvivel om hans skuld ifråga om dubbelmordet i Flakeböle så hade dom nog inte hållt honom kvar i häkte nu när rättegången är över. Vid tvivelsmål måste en domstol nämligen fria och då är det svårt att hålla någon kvar i häkte sedan själva rättegången är klar. 
De på norra Öland som oroats över kriminologiprofessorn Leif G W Perssons uttalanden om att man inte kan utesluta en friande dom i hovrätten i detta mål kan nu andas ut. Dom torde inte behöva riskera att stå öga mot öga med Pierre Karlsson inom den närmaste framtiden. En mycket lång sådan.
Vi får väl utgå från att han förvaras rymningssäkert.
 
Hovrättens dom meddelas tisdagen den 4 februari.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar