Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 2 januari 2014

... och nu ett stycke utanför verklighetens gräns!

Med posten kom idag ett kuvert med halvt genomskinlig baksida, genom vilken jag kunde se ett personligt värdebevis på TIO MILJONER ställt på MIG!!!Kunde det vara möjligt? Sånt händer bara inte! Inte mig!!! 

Men när jag drog ut värdebeviset ur kuvertet kunde jag tydligare läsa dom småstilade orden ovanpå beloppet: Vinst upp till ...  
Det var - vad man kunde anat - en inbjudan att vara med i ett lotteri - Miljonlotteriet (som väl knappast är gratis), där man kan vinna upp till 10 miljoner kronor. Som förmodligen skickas ut till en himlans massa människor med deras namn på. 
Som väl är, så har jag alla mina hästar hemma (hoppas jag i alla fall!), så jag gick inte på det, men för dom som eventuellt inte skulle ha det och plötsligt tro sig ha vunnit tio miljoner och bli alldeles till sig av lycka, hur ska det kännas för dom när dom senare blir tagna ner på jorden igen av den dystra verkligheten. 
Tycker att lotteriföretagen borde vara mer aktsamma om hur dom beter sig mot människor. Luras går an den första april, men inte när och hur som helst!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar