Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 28 januari 2014

Kommunledningens inkompetens

Ölandsbladet har idag en ledarartikel som bara är så ini helsike bra, huvudet på spiken direkt, Konsten att utreda sina chefers fel. Läs den, om ni inte har gjort det, och varför inte läsa den en gång till! 
Socialchefen har tillsatt en underordnad, en f d rektor som omplacerats till socialförvaltningen, att utreda sina chefers fel - ett beställningsjobb för att komma till slutsatsen att hennes chefer inte har gjort något fel! 
Dom skulle alltså framstå som ovetande och oskyldiga, trots att dom visste att allt inte stod rätt till på det aktuella gruppboendet i Löttorp samtidigt som dom underlåtit att ingripa!!!
Horribelt!! 
Horribelt är också att "den socialmodekratiska alliansen" - som jag med all rätt kallar den trojka (kommunstyrelsens arbetsutskott) som styr i kommunen - inte har reagerat mot detta, att socialchefen får tillsätta en internutredning för att bli rentvådd! Kan dom bättre än så visa sin handlingsförlamning och inkompetens?        

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar