Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 16 januari 2014

Tårtkalas i Källa


Det var glada föräldrar som samlats i Källa bygdegård i går kväll för att stämma av med landstingstrådet Jessica Rydell som ju lovat småbarnsföräldrarna på Norra Öland att barnavårdscentralen i Löttorp ska få vara kvar som tidigare även efter att den nya Vårdcentralen i Borgholm har öppnat i Resedan! Föräldrainitiativet har haft stor framgång! 
Föräldrainitiativets kväll
Vi som stått på föräldrarnas sida - och hört Jessica Rydells svävande formuleringar i radion för två veckor sedan om att "försöka hitta en lösning" där "även" föräldrarna blir nöjda - får väl uppfatta hennes ställningstagande i förra veckan som en seger för det sunda förnuftet, Ölandsbladet (Kenth Jönsson) skrev i sin ledare (De goda nyheterna finns) i lördags att "det inte finns så mycket prestige i maktens korridorer - man kan ändra sig"! 
Man kan väl säga att Jessica Rydell gjort "en snygg pudel" för att använda ett modernt uttryck. Lite av pudel i blicken hade hon även igår.

Snygg pudel?
Det är underbart när politiker kan släppa prestigen och jag skulle önska att detta blev en början till att dom ovan citerade orden i Ölandsbladets ledartikel allmänt besannades! 
Då ska vi som gillar att makthavare kan släppa sin prestige, lyssna och rätta sig efter medborgarna, sätta upp en staty av Jessica Rydell någonstans!! 
Föräldrainitiativet ville nu gärna att beslutet - att bvc i Löttorp ska få vara kvar på samma sätt också i fortsättningen - även ska stadfästas på papperet i protokoll, så det blir nu upp till Jessica, som är vice ordförande i landstingsstyrelsen och tillhör den styrande landstingsmajoriteten, att fixa det. I vart fall tog Jessica detta med sig innan hon återvände hem till Kalmar. Det är viktigt att beslutet finns på papper så att tjänstemännen på landstinget vet vad dom har att rätta sig efter. 

 Firade med tårtkalas igår 
sponsrat av lanthandeln i Källa
Foton: Per Lublin
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar