Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 17 januari 2014

Hett om öronen för ansvarig nämnd och ansvariga chefer

Det verkar som om dom har fått kalla fötter, dom som svarar för den kommunala vården och omsorgen. Lex Sarah-anmälningar verkar komma på rad och nu handlar det inte bara om kommunens gruppboenden, nu handlar det även om boenden inom äldreomsorgen. 
Givetvis är det aldrig acceptabelt när anställda tar till våld eller på annat sätt beter sig kränkande mot omsorgstagare. Men en bidragande faktor kan vara att personalen är underbemannad och inte räcker till. Det ena missförhållandet kan leda till det andra. Allt detta är naturligtvis känt för förvaltningen som haft att kämpa mot ständigt återkommande nya sparkrav som riktats mot verksamheterna. Det verkar som om man från förvaltningens sida i det läget inte har orkat att riktigt ta tag i de problem som har inrapporterats internt. Det kanske har känts enklare för chefer att så långt som möjligt strunta i sådana problem och låtsas som om dom inte existerar.
I onsdags hade socialnämnden ett extra sammanträde med anledning av den senaste tidens avslöjanden. Man skulle då få ta del av den ännu så länge hemligstämplade internutredning som har gjorts inom socialförvaltningen. Men vad man dom fram till på nämndesammanträdet är det ganska tyst om. I varje fall hittills.  
Kallt om fötterna, ja kanske det. Men lite kyla kanske inte skadar när dom har det så hett om öronen.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar