Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 30 januari 2014

Lisbeth kan ju faktiskt bidra själv och infria sitt "katthemslöfte"

Ni kanske minns historien i början av året när tioåriga My Eriksson hade skrivit till kommunen och bett om bidrag till ett katthem som finns i Kalmar, så att kommuninvånarna i Borgholms kommun skulle ha någonstans att lämna in övergivna katter. 
Katthemmet klarar sig tack vare att en del kommuner ställer upp med bidrag, varvid övergivna katter från dom kommunerna kan bli omhändertagna där. 
Ni kanske minns att Lisbeth Lennartsson hade svarat och lovat fixa så att Borgholms kommun skulle lämna bidrag till katthemmet. Saken skulle bara beslutas i kommunstyrelsens arbetsutskott först.
Nu blev det inte så. Dom båda andra i trojkan (kommunstyrelsens arbetsutskott), nämligen Ilko Corkovic och Eddie Forsman, gick emot Lisbeth Lennartsson, så det blev inget bidrag från kommunen till katthemmet. 
Det här var för två veckor sedan, men som jag förstått har Lisbeth Lennartsson dröjt med att berätta detta för My. Kanske för att det känns pinsamt. 
Men Lisbeth Lennartsson kan ju faktiskt lösa situationen på ett bra sätt. Hon kan ju själv stå för det årliga bidraget till katthemmet. Med sin höga kommunalrådslön har hon ju råd till det. Hon kan säkert också välja att vara månadsgivare till katthemmet, så att det varje månad dras ett belopp från hennes lön med autogiro. Bara ett litet tips!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar