Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 21 januari 2014

Inflytandetoppen, del 2: Anna Hedh bland de tjugofem mest inflytelserika i länet!

Idag har Östran namnen på ytterligare femton av de mäktigaste personerna i Kalmar län, dom på platserna 35 och upp till 21. 
Där finns nu en (1) bosatt på Öland. För ett år sedan var dom två men Dag Sandahl, som då hade platsen 34 har flyttat från Högby på norra Öland med sin kvinnliga präst till ett annat län och faller därmed bort. På plats nummer 25 finner vi därmed Anna Hedh (som har stigit fyra pinnhål från 29:e platsen). Anna är fortfarande skriven i Mörbylånga även om hon till stor del vistas i Bryssel. Oppositionspolitiker är hon på båda hållen och är inte rädd för att stå för vad hon tycker, och då kan man nog påverka mer än om man bara fogar sig i leden. 
Det var förmodligen Annas självständiga hållning som gjorde att hon blev "inkryssad" i EU-parlamentet för åtta år sedan trots att partiledningen (s) inte ville ha henne där. Trettiotvåtusen väljare hade kryssat för hennes namn på valsedlarna den gången, och därmed gick hon om förstanamnet trots att hennes namn stod långt ner på baksidan av valsedlarna!
Imorgon får vi veta vilka tidningen rankar på platserna 20 - 6..
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar