Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 1 februari 2014

Dålig planering ger eftersläpning i kommunfullmäktige

Dålig planering är kännetecknande för kommunfullmäktiges sammanträden. Ärenden släpar efter för att dom inte hinns med. Man kan undra hur ordföranden tänker när han lägger upp det hela. 
Den allmänpolitiska debatt i kommunfullmäktige som enligt antagna regler skulle ha hållits i höstas hölls istället efter kaffepausen i måndags. 
Sen blev det en lång debatt om en motion om att erbjuda anställda inom den kommunala omsorgen som så önskade heltidsanställning. En självklarhet kan man tycka, och naturligtvis stödde jag förslaget. Det blev emellertid nedröstat, förmodligen för att det kom från "fel" håll. Hade samma förslag däremot kommit från centern hade det antagligen gått igenom. Men från det hållet kommer sällan något vettigt. 
Slutligen - när knappt en kvart återstod innan sammanträdessalen måste utrymmas p g a för tidigt inställda larm  - snabbavhandlades i motion från mig om att kommunägda (eller rättare "Borgholm Energi-ägda") lokaler som hyrs ut till företag ska kunna göras användbara för livsmedelshantering, om hyresgästen så önskar. Borde vara en självklarhet med tanke "Matlandet Öland", men icke i Borgholms kommunfullmäktige. Förslaget röstades ner. 
Det här var en kort sammanfattning av andra akten av kommunfullmäktiges föreställning i måndags. Vill Du så här i efterhand följa den i detalj kan Du ju klicka HÄR
Flertalet ärenden på dagordningen släpar efter till nästa möte. Ett extra kommunfullmäktige för att slutligen komma ikapp vore faktiskt på sin plats. Det borde vara en angelägnare orsak för att ha ett nytt sammanträde efter en vecka än för att en ledamot råkar filma mötet, som i maj förra året.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar