Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 25 februari 2014

Två hundra dagar till valet!

Idag tisdag är det exakt 200 dagar kvar till valet! 
Då är det dags att skissa lite på ett nytt valmanifest. Några viktiga punkter skulle kunna se ut så här:
  • att det satsas på skolor, förskolor och annan samhällelig service i kommunens mindre orter. Hela Öland måste få möjlighet att leva! 
  • att det görs extra kraftåtgärder utöver det vanliga för att motverka avfolkningen av norra Öland. Vi måste också försöka jämna ut den snedfördelade ålderssammansättningen. 
  • att det satsas på fler händer inom kommunens vård och omsorg med goda arbetsvillkor. Sådant möjliggör till ökad inflyttning.  
  • att man låter bygga om samtliga tomma byggnader på lasarettsområdet till bostadshus med billiga hyreslägenheter istället för att göra om till kommunala förvaltningslokaler. Ungdomar behöver någonstans att bo i Borgholm. 
  • att man vid all samhällsplanering i kommunen tar full hänsyn till lokala folkopinioner, låter medborgarna styra och avstår från ingrepp i naturområden och annat som dom lokala medborgarna inte vill acceptera. Sådant kallas lokal demokrati.
Punkter som kan ändras och kompletteras med andra när vi har pratat igenom det i partiet. Det är det slutliga, det som man går till val på, som är bindande i fyra år! 
Ser fram emot nya framgångar i höstens val. Vill Du haka på, klicka HÄR!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar