Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 6 februari 2014

Nytt parti välkomnas till kommunpolitiken!

Läser idag i Ölandsbladet om planerna på ett nytt lokalt parti på den kommunalpolitiska arenan. Det vore bra om vi därmed kunde få fokus på just kommunalpolitiken vid valet till nytt kommunfullmäktige i höst. Fokus har ju annars vid i stort sett varje val varit så inriktat på rikspolitiken och riksdagspartierna, så att den nog så viktiga kommunalpolitiken har kommit i skuggan. Dom lokala filialerna till riksdagspartierna har kunnat åka snålskjuts på sina partiledare i TV. 
För Ölandspartiets del har det många gånger känts väldigt ensamt att sitta med framtidsperspektivet på de kommunala frågorna i vår kommun. Nu ser det ut till att vi blir vi två lokala partier i Borgholms kommun som på allvar kan driva lokala frågor. Kanske kan vi hoppas på en valskräll i höst så att vi sedan tillsammans blir dom som får styra den kommunala utvecklingen. Vi har nog mycket gemensamt i synen på vad som måste till. Det nuvarande trepartistyret (m+c+s) har ju under den här valperioden visat sitt totala misslyckande. 
Det nya partiet välkomnas!

Vill Du kommentera, klicka här!

3 kommentarer:

  1. Har ni verkligen mycket gemensamt? Det intrycket fick inte jag.

    SvaraRadera
  2. Svar till Marcel.

    Vi vill ha en rättvisare fördelning av skatteresurserna till förmån för norra Öland och östra sidan. Vi vill ha ett bra företagsklimat och bland våra hjärtefrågor finns skol- och äldremat. Dessutom vill vara konstruktiva med nytt tänk istället för att sitta fast i gyttjan som dom partier gör som nu har makten i kommunen. Vi kommer inte dragande med rikspolitik i kommunpolitiken.

    Mvh
    Per L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men alla partier i Borgholms kommun är under all kritik. Ni ser verkligen ingen framtid på hur vi ska göra. Det är bara pensionär satsning hela tiden men vi ungdomar då? Alla ungdomar flyttar här ifrån och det är dem vi behöver. Jag känner ett gäng som också vill starta ett parti i Borgholm som ska försöka dra hit företag osv så det bildas jobb i kommunen. Det gör ingen annat parti i Borgholm. Ni satsar bara på turism och det funkar inte i längden. Tack för mitt ord!

      Radera