Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 1 februari 2014

    
Oppositionsledaren:

Rätt till heltid

Vill vi ha en äldreomsorg i vår kommun värd namnet måste vi ge personalen de rätta förutsättningarna, en lön som det går att försörja sig på - och då handlar det för det första naturligtvis om rätt till heltidstjänstgöring för dom anställda. Ett måste i sammanhanget är också att ha en sådan bemanning att personalen känner att de utan tidspress kan göra ett bra jobb. På ett sätt som de själva är nöjda med.
  
Vi måste göra vårdyrket attraktivt för att få - och kunna behålla - bästa tänkbara personal. Vi vill ju ha pigg, alert och närvarande omsorgspersonal, som inte går med knäck (musik) i lurarna utan märker om de äldre är hemma eller ej när de gör sina hemtjänstbesök hos dem, som märker hur de mår och ger sig tid att prata med dem.
  
En äldreomsorg värd namnet - och lite till - kan locka fler av våra sommarölänningar att våga ta steget och bosätta sig här året runt när de går i pension. Det skulle ge många nya skattepengar till kommunen.
  
Fler människor skulle kunna få sysselsättning inom vår kommun om äldreomsorgen fick bättre ekonomiska resurser. Med heltidstjänster kan vi få fler i arbetsför ålder att flytta till vår kommun. Och fler att vilja stanna.
  
Därför är det så svårt att förstå varför anställda inom vår kommunala vård och omsorg inte per automatik erbjuds heltidstjänstgöring - på samma sätt som det tycks vara för diverse högavlönade - och inte alltid nödvändiga - sysslor i stadshuset, där det sällan är tal om deltid.

Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!
    
Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar