Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 4 februari 2014

På plats att avliva falska rykten kring oskyldiga

Alltsedan helgen har tisslet och tasslet gått om vem den kvinnliga "toppolitiker" kan vara som har åtalats för grov rattfylla efter en händelse vid Ölands köpstad. Några kvinnliga politiker, som t ex Anna Hedh, har känt sig utpekade och nödgats att gå ut i media och dementera att det inte var dom. 
Om nu politiker är offentliga personer och får skylta med namn och bild i media i de flesta sammanhang oavsett om dom vill eller inte, så borde väl ändå tidningarna när dom skriver om händelsen och skriver att det handlar om en kvinnlig toppolitiker på Öland, namnge vem det är, så att man slipper tisslet och tasslet kring helt oskyldiga personer. 
Som jag förstår har ju inte heller personen ifråga förnekat att hon druckit och att hon kört bil. Till sitt försvar har hon sagt att "kände sig" inte berusad. Har man 2,15 promille alkohol i blodet och inte "känner" sig berusad, då är det nog något som inte står rätt till. Vilket ger ytterligare anledning till att publicera politikerns namn. 
Jag ska inte lägga sten på hennes börda med att gå ut med namnet, men för att skvallret inte ska fortsätta kring oskyldiga ska jag - efter koll med tingsrätten dit åtalet är inlämnat - räkna upp personer som det i varje fall INTE handlar om.
Det handlar således inte om någon politiker i Borgholms kommun! Det handlar inte heller om någon socialdemokrat eller vänsterpartist! Det handlar inte om någon från moderaterna eller centern. Det handlar inte om någon från Ölandspartiet. Det handlar inte om någon kristdemokrat eller sverigedemokrat. Och det handlar inte om Anne Wilks (som sitter i kommunfullmäktige för Miljöpartiet). 
Sen är det upp till den personen som det handlar om - om hon nu är ångerfull - att själv träda fram! Det hade faktiskt sett bättre ut om hon gjort det från början så hade en massa ovidkommande spekulationer kunnat undvaras.
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar