Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 15 februari 2014

    
Oppositionsledaren:

Centerparti till salu? 

Tänkte ta en titt på partiernas hemsidor och se om det går att hitta deras vallöften från förra valet. Man kunde ju tipsa de partier som nu fått ha ansvaret i fyra år att väljarna säkert skulle sätta värde på en bra förklaring till varför vallöften som t ex bättre omsorg, bibehållna skolor på landsbygden och en stor boll- och mässhall i Borgholm inte har kunnat hållas. Eftersom det är Vänliga veckan ska vi här inte avslöja viket parti som lovat vad. 

Här har vi bara av ren vänlighet velat hjälpa partierna att återvända till sina löften och förklara varför de glömdes bort. Så slipper ju väljarna undra och bli misstrogna mot nya löften.
  
För att komma sig dit kan man gå in på kommunens hemsida www.borgholm.se, klicka på "Demokrati & kommun" och sedan på Politiska partier för att komma in på deras lokala hemsidor.

På Socialdemokraternas (S) hemsida för vår kommun gick det bara att hitta nya färska vallöften, inte längre de gamla. 
  
På Moderaternas (M) lokala hemsida gick efter visst letande att komma vidare till valprogrammet för 2010 men inga kommentarer "med facit i hand".

På Centerpartiets hemsida på adressen borgholm.centerpartiet.net stod idag med text på engelska och bild på en leende kvinna att man kan köpa hela sidan med adress och allt. Man hänvisas till att lämna ett anbud.
  
Nåja, även om det vänliga veckan så är jag inte intresserad av att hjälpa till SÅ långt!
  
Skämt åsido, så borde de redan etablerade partierna i vår kommun inför valet presentera en redovisning av det man sagt sig vilja göra inför det förra valet, förklara vad man har gjort av det och vad man inte har gjort och - på ett begripligt sätt - förklara varför man inte gjort vad man lovat när man har suttit med makt i hand.
  
Det har medborgarna rätt att få veta!
  

Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!
   
Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här!
      

1 kommentar:

  1. Hej Per!
    Vi har inte fastställt vårt kommunala handlingsprogram än, men kommer såklar att informera om det under våren.
    MVH, Marcel

    SvaraRadera