Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 25 februari 2014

En god nyhet: Klartecken för återupptagande av kommunens egna webbsändningar från kommunfullmäktige!

Flaggan i topp!  
Idag kan vi fira att kommunfullmäktige igår kväll beslutade att kommunens egna webbsändningar från kommunfullmäktiges möten med det snaraste ska återupptagas! 
Detta trots att kommunstyrelsen hade velat lägga frågan i långbänk ett tag till med att föreslå att en motion från Erik Arvidsson (f d moderat) om att återuppta kommunens egna webbsändningar visserligen skulle bifallas, men att den samtidigt skulle lämnas till budgetberedningern (d v s kommunstyrelsens arbetsutskott) "för beredning".  
Med det tillägget skulle sändningarna inte kunna komma igång förrän tidigast när nästa års budget blivit beredd någon gång sent i höst.
 
Fällan genomskådades dock och förespråkarna för att kommunen har webbsändning från kommunfullmäktige - som av någon av anledning har blivit fler sedan det stått klart att det inte går att hindra mina sändningar från kommunfullmäktiges möten - fick igenom att motionen skulle bifallas utan det där tillägget om att den skulle lämnas budgetberedningen för ytterligare beredning. 
Den dyrbara webbkameran (inköpt av kommunen för 100.000 kronor), som i snart ett års tid har stått oanvänd på en hylla i fullmäktigesalen och bara samlat damm, kan nu åter få komma till sin rätt! 

Kan snart få komma till sin rätt
Väntar på hyllan över dörren


  

Foton: Per Lublin 

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar