tisdag 20 mars 2018

Barnen förlorare när partiprestigen segrade igår. Men kampen för mellanstadiet går vidare och snart är det val!

Man kan väl lugnt säga att barnen blev de verkliga förlorarna när partiprestigen segrade i kommunfullmäktige i går kväll. Socialmodekraterna (SM)* med Ilko Corkovic och Marcel van Luijn i spetsen höll de sina i järnhårt grepp och fick dessutom med sig en vilsekommen vänsterpartist, en avhoppad moderat ("vallentunapartist") och en lika avhoppad sverigedemokrat.
Trist för dom barn som måste bli brådmogna ungdomar redan i elvaårsåldern!
Så blev utgången när ett medborgarförslag som ältats i snart tre år avgjordes i kommunfullmäktige igår kväll. Kanske hade utgången blivit en annan om den medborgare som väckt förslaget varit på plats och kunnat tala för sitt förslag, erfaren lärare som han är.
Kanske hade utgången också kunnat bli en annan om Centerpartiet - som ju vältaligt sade sig vilja stödja medborgarförslaget - hade gått med på en återremiss för att ge det en chans när förutsättningarna i kommunfullmäktige förhoppningvis varit bättre. Det gick lätt att räkna ut i förväg under debatten igår att socialmodekraterna (SM) med vänsterpartistens stöd skulle lyckas i sitt uppsåt att fälla medborgarförslaget på grund att ordföranden har utslagsröst vid lika rösttal som det såg ut att bli. Så den enda chansen att medborgarförslaget skulle vinna var att man kunde skjuta upp beslutet till ett senare sammanträde. För en återremiss hade det räckt med en tredjedel av de närvarandes röster och det hade för oss övriga gått vägen med centerns stöd. Men även här handlade det om korkad partiprestige, fast nu från centerns sida!
Kanske hade centerpartisterna kunnat tänka om - ifall vi kunna ajournera sammanträdet en stund, så att vi som ville stödja medborgarförslaget fått tillfälle att prata oss samman, men den möjligheten förvägrades av ordföranden Eva-Lena Israelsson (SM) 
Ni som vill veta vad som sades i just den här debatten och se och uppleva hur era valda företrädare agerade - eller inte agerade - i detta ärende kan klicka HÄR.
Direkt när medborgarförslaget var fällt med klubbslag lämnade jag till presidiet över en motion -som jag skrivit under debatten när jag insåg vartåt det lutade - med samma  förslag till beslut som i medborgarförslaget - fast mera rakt på sak - så att frågan kan komma upp i fullmäktige igen så snart som möjligt igen utan att det ska behöva dröja tre år till.

Synnerligen färsk motion
Förhoppningsvis har vi då en annan sammansättning i kommunfullmäktige på grund av valet, så att det då kan bli ett bättre beslut då för både barnens och kommunens bästa! 
Det är bara att hålla tummarna!
*) Fotnot: Tycker att dom här har gjort sig förtjänta att kallas så, fast dom förmodligen inte gillar benämningen!
Foto: Per Lublin 

 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

1 kommentar:

  1. Är det inte ekonomin som avgör? När Slottsskolan var nyrenoverad behövde man fylla upp klassrummen och då flyttades sexorna dit. Nu kostar det en massa pengar att bygga nya klassrum på mellanstadieskolorna och låta Slottsskolan stå delvis tom. Eller tänker man lägga ner högstadiet på Åkerboskolan och flytta dom eleverna till Borgholm?

    SvaraRadera